Saa kuulua! -inspiraatiopaketti osallisuuden edistämiseen

Kestävä kaupunki -ohjelmassa on koottu inspiraatiopaketti “Saa kuulua! Oivalluksia osallisuuteen kaupungeissa ja kunnissa”, kokoelma helppokäyttöisiä ja innostavia neuvoja ja vinkkejä osallisuuden edistämiseen kunnissa. Paketti on suunnattu erityisesti kuntien viranhaltijoille, mutta sitä voivat hyödyntää myös kansalaistoimijat, järjestöt ja yritykset.

Tutustu pakettiin tästä: Saa kuulua! Oivalluksia osallisuuteen kunnissa

Oppaasta on myös saavutettava päivittyvä Google slides -diasettiversio. Diasettiversioon voi mieluusti lisätä kommentteja ja päivitysehdotuksia!

Tulosta tästä Saa kuulua! -huoneentaulu muistuttamaan osallisuuden eri näkökulmista yhteisessä työskentelyssänne! Saa kuulua! huoneentaulu

16 kunnan tarinat osallisuuden edistämisestä

Kestävä kaupunki -ohjelman osallisuussparrauksessa 16 kuntaa otti keväällä 2020 Saa kuulua! -oivalluskokoelman luonnoksen käyttöön ja sai paikallisiin osallisuuden haasteisiin apua erityisasiantuntijoilta. Löydät kuntien tarinat Saa kuulua! -oppaasta sekä Tarinoita osallisuuden edistämisestä -julkaisusta.

Osallisuuden oivallukset nuorten silmin

Saa kuulua! -julkaisuun tutustumisen voi aloittaa katsomalla kaksi lyhyttä videota, joilla nuoret tulkitsevat julkaisun oivalluksia omista näkökulmistaan:

Video 1: Saa kuulua! Mitä on osallisuus?
Video 2: Saa kuulua! Miten edistää osallisuutta?

Katso myös

Julkaistu 18.8.2020 klo 15.44, päivitetty 18.6.2021 klo 11.20

  • Tulosta sivu