Yhteisöllisyysparantola kunnille ja kaupungeille 17.9. - tervetuloa!

Uutinen 21.7.2020 klo 9.04

Millaisia yhteisöllisyyden muotoja omassa kunnassasi pitäisi tavoitella? Miten kuntasi ja muut organisaatiot, yhteisöt ja ihmiset eri rooleissaan voivat olla luomassa erilaisiin yhteisöllisyyden tarpeisiin vastaavaa kuntaa? Minkä yhteisöllisyyden haasteen ratkaisemiseen haluaisit sparrausta? Ilmoittaudu mukaan kuntien ja kaupunkien yhteisöllisyysparantolaan!

Yhteisöllisyysparantola järjestetään 17.9. klo 9.30-11.30 Teamsissa. Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyöhön kytkeytyvä tilaisuus syventää ja konkretisoi 26.8. aamukahvien keskustelua yhteisöllisyyden edistämisestä kunnissa. Parantolassa otetaan käsittelyyn osallistujien ehdotusten pohjalta noin kolme esimerkkitapausta yhteisöllisyyden haasteista ja etsitään niihin yhdessä ratkaisuja, joista muutkin voivat oppia. Haasteet valitaan niin, että niiden käsittely palvelee tilaisuuden osallistujia monipuolisesti. Sparraajina toimivat kaupunkisosiologian dosentti Pasi Mäenpää ja tilaisuuden osallistujat mahdollisuuksiensa ja halunsa mukaan.

Ehdota haastetta 7.9. mennessä ja ilmoittaudu tilaisuuteen15.9. mennessä tällä lomakkeella

Voit ehdottaa mukaan yhteisöllisyyteen liittyvää, kunnassasi ajankohtaista haastetta, jonka ratkaisemiseen haluaisit tilaisuudessa sparrausta! Haasteet voivat liittyä esimerkiksi yhteisöllisyyden tarpeiden tunnistamiseen, tilakysymyksiin, kulttuuriin, uuden asuinalueen yhteisöllisyyden edistämiseen tai yhteisöllisyyteen keinona parantaa kriisinkestävyyttä, turvallisuutta tai elämän merkityksellisyyttä.

Ehdotuksia haasteiksi voi esittää kuka vain, joka on kiinnostunut hyödyntämään sparrausta haasteen ratkaisemisessa. Tarkoitus on, että haasteen ehdottaja ja mahdollisuuksien mukaan haasteen muita osapuolia on tilaisuudessa mukana.

Haasteet valitsee SYKEn Kestävä kaupunki -haastekimpputiimi yhdessä Pasi Mäenpään kanssa. Julkaisemme tiedon parantolassa sparrattaviksi valituista tapauksista viikon 37 lopulla tällä sivulla.

Tervetuloa yhteisihmettelemään ja vaihtamaan ajatuksia!

9:30 Tilaisuus alkaa

• Tervetuloa!
  • Yhteisöllisyys - mitä, miksi ja miten? Pasi Mäenpää, Helsingin yliopisto
  • Kolme tapausta yhteisöllisyyden haasteista ja ratkaisuja niihin