Luonto kiertotaloudessa -keskustelutilaisuus 21.10.

Uutinen 8.10.2020 klo 10.01

Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyön puitteissa järjestetään sarja vuorovaikutteisia virtuaalikeskusteluja vaihtuvista kiertotalouden teemoista. Tarjolla on mahdollisuus oppia toistemme kokemuksista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä.Kiertotalouskeskustelusarjan erikoistilaisuudessa 21.10. keskustellaan luonnon ja kiertotalouden kytköksistä:

Miten luontoa voi kierrättää kaupungeissa? Mitä esimerkkitapauksia on jo olemassa, miten ne toimivat ja ovatko ne skaalattavissa? Miten lehtikariketta ja kierrätysbetonia voitaisiin paremmin hyödyntää luontoarvojen kehittämisessä? Entä miten luonnon monimuotoisuutta voidaan huomioida teollisilla jälkihoitoalueilla?

Muun muassa näihin kysymyksiin tartumme virtuaalikeskustelussa! Kuulemme tilaisuuden asiantuntijapuheenvuoron Jere Niemiseltä Villi vyöhyke ry:stä. Pienryhmäkeskusteluissa syvennytään tematiikkaan tarkemmin esimerkkien avulla! Tilaisuudessa on myös varattu runsaasti aikaa yhteiselle keskustelulle.

Keskustelutilaisuus tukee marraskuussa julkaistavaa Luonto kiertotaloudessa -selvitystä.
Aika: Keskiviikko 21.10. klo 14 - 16.15
Paikka: Zoom
(mukaan pääsee selaimen kautta, ei vaadi ohjelman asentamista)

Ohjelmassa:

  • Asiantuntija-alustus: Miten luontoa voi kierrättää kaupungeissa, Jere Nieminen, Villi vyöhyke ry
  • Yhteistä keskustelua ja oppien jakoa
  • Teemaan syventyvät pienryhmäkeskustelut

Tilaisuus on tarkoitettu kuntien kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntijoille, viheralueiden, biodiversiteetin ja luonnonsuojelun asiantuntijoille sekä rakentamisen ja teollisuuden alan toimijoille. Toki myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Tilaisuuden vuorovaikutteisen luonteen vuoksi paikkoja on rajoitettu määrä, mukaan mahtuu noin 20 osallistujaa. Ilmoittaudu mielellään heti ja vastaa samalla ennakkokysymyksiin!

Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄSTÄ.

Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 19.10. TAI kun paikat täyttyvät.

Tilaisuus on osana ympäristöministeriön koordinoiman Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyötä. Tilaisuutta fasilitoi kanssamme Kaskas Media.

Tilaisuuden materiaalit julkaistaan Virtuaalikorttelin kiertotalousryhmässä – löydät sieltä myös aiempien keskustelutilaisuuksien materiaalit. Tunnukset Virtuaalikortteliin voit pyytää Ota yhteyttä -sivulta.


  • Tulosta sivu