Kaupunki-iltamat 6.9: Kaupunkien muuttuvat sosiaaliset maailmat

Uutinen 2.9.2021 klo 9.48

Ensi viikolla starttaa Helsingin yliopiston, ympäristöministeriön ja Helsingin kaupungin yhteinen lukupiiriaiheinen tapahtumasarja Kaupunki-iltamat, jossa asiantuntijat johdattelevat yleisön kaunokirjallisuuden kautta kaupunkiaiheisten teemojen pariin. Kerran kuussa kokoontuvat Kaupunki-iltamat rakentuvat kulloinkin valitun kirjan ja sen muodostaman teeman ympärille, joita tutkijat ja asiantuntijat syventävät keskustelun merkeissä.  

Kaupunki-iltamien ensimmäisessä tilaisuudessa maanantaina 6. syyskuuta klo 18-19.30 keskustellaan teemalla Kaupunkien muuttuvat sosiaaliset maailmat. Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma ja tapahtuman juontaa toimittaja Jari Hanska. Yleisö osallistuu tilaisuuteen etänä striimin välityksellä.

Inspiraation lähteenä keskustelulle toimii Suvi Vaarlan sukupolviromaani Westend, joka kuvaa 90-luvun laman vaikutuksia sekä Sanna Manderin lastenkirja Avain hukassa. Tapahtumassa pääset seuraamaan kirjailija Suvi Vaarlan, yliopistotutkija Pasi Mäenpään ja Kuntoutussäätiön toimitusjohtaja Soile Kuitusen kirjojen virittämää keskustelua sosiaalisista eroista ja yhteiskunnallisen muutoksen vaikutuksista kaupunkielämään.  

Pääset myös itse osallistumaan keskusteluun virtuaalisella keskustelualustalla tai lähettämällä etukäteen kysymyksiä, joita toivot keskustelussa pohdittavan. Lähetä aiheen ja teosten pohjalta heränneitä kysymyksiä osoitteeseen: kestavakaupunki@ym.fi 

Teokset:

Suvi Vaarla: Westend

Sanna Mander: Avain hukassa

Paikka: Striimataan verkossa osoitteessa: https://videonet.fi/ym/20210906/

Ohjelma:

18.00 Tilaisuuden avaus ja YM:n tervehdys

  • Virve Hokkanen, ohjelmapäällikkö, Kestävä kaupunki -ohjelma

Haastattelu

  • Suvi Vaarla, kirjailija

Keskustelu

  • Pasi Mäenpää, yliopistotutkija, Helsingin yliopisto
  • Soile Kuitunen, toimitusjohtaja, Kuntoutussäätiö
  • Suvi Vaarla, kirjailija

Tutustu myös muihin iltamiin koko tapahtumasarjan kuvauksesta ja löydä syysiltoihin lisälukemista: https://www.kestavakaupunki.fi/fi-FI/AJANKOHTAISTA/Uutiset/Kaupunkiiltamissa_sukelletaan_urbaanin_e(61077)

Tule mukaan keskustelemaan!


  • Tulosta sivu