Haasteiden kimppuun

Uutinen 5.2.2019 klo 15.08
Luistelijat
Luistelijat © Kuva: Mikko Vähäniitty / Ympäristöministeriön kuvapankki

Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyö on potkaistu vauhtiin. Haastekimpuissa ratkotaan ongelmia kestävän kehityksen eri ulottuvuudet huomioon ottaen yhdessä valtion, kuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa, 

Haastekimpuissa pureudutaan seuraaviin teemoihin: kiertotalous ja yhteiskäyttö, lähivihreä sekä osallisuus ja yhteisöllisyys. Ensimmäisten haastekimppujen sisältö perustuu kuntien kanssa pohdittuihin kestävän kaupunkikehityksen pulmakysymyksiin.

Haastekimpputyössä tuetaan kaupunkeja ja kuntia tunnistamaan toisaalta kestävää kehitystä rajoittavia tekijöitä ja toisaalta mahdollisuuksia, joita kestävä kehitys tuo mukanaan. Opit laitetaan jakoon, jotta Suomen kaupungeista tehdään entistäkin kestävämpiä. 

Haastekimpputeemoista voi valita useita tai yhden, joka tuntuu oman kunnan tai kaupungin kannalta olennaiselta. Voit myös ehdottaa omia haastekimppuja kestävyysongelmiin, jotka kaupungissasi ovat polttavimpia. Työssä tukee Kestävä kaupunki -ohjelmatiimi sekä muut työhön osallistuvat asiantuntijat. 

Haastekimppuja työstetään vuorovaikutteisella Virtuaalikortteli-alustalla. Jos haluat tarttua toimeen ja kehittää yhdessä Suomeen kestävämpiä kaupunkeja, ota meihin yhteyttä, niin lähetämme kutsun! 

Tervetuloa mukaan!


  • Tulosta sivu