Kutsu keskusteluun 29.1.2020: Oivalluksia osallisuuden edistämiseen

Uutinen 22.1.2020 klo 16.35

Hyvä kuntalaisten osallisuudesta kiinnostunut,

tervetuloa tilaisuuteen “Oivalluksia kunnille ja kaupungeille osallisuuden edistämiseen - keskustelu Saa kuulua! -oppaan viimeistelemiseksi”!

Aika: 29.1.2020 klo 15:00-17:00
Paikka: Postitalo, ravintolasali, Mannerheiminaukio 1B, Helsinki

Suomen ympäristökeskus ja Et May Oy ovat valmistelemassa opasta, jonka tarkoitus on saada työ kuntalaisten ja muiden toimijoiden osallisuuden edistämiseksi onnistumaan entistä paremmin. Opas tähtää palvelemaan erityisesti kuntien ja kaupunkien viranhaltijoita ja siitä voivat saada ajatuksia myös muut, kuten kansalaistoimijat ja yritykset.

Tilaisuudessa keskustellaan oppaan sisällöistä ja suunnataan sen viimeistelyä. Jotta opas todella auttaa osallisuuden edistämisessä, tarvitsemme työhön erilaisten ihmisten ja muiden toimijoiden näkökulmia. Toivommekin keskustelijoiksi eri-ikäisiä ihmisiä, jotka tuntevat joko arkielämää, kansalaistoimintaa, virkatyötä, yritystoimintaa tai useampia näistä.

Tule mukaan keskustelemaan ja varmistamaan, että oppaasta tulee Sinulle ja vertaisillesi erittäin hyödyllinen! Hienoa, jos voit myös jakaa tätä kutsua muille mahdollisesti kiinnostuneille.

Työnimellä “Saa kuulua! Oivalluksia osallisuuteen kunnille ja kaupungeille” kulkeva opas tähtää konkretisoimaan osallisuuden edistämistä osana sosiaalisen kestävyyden tavoittelua. Opastyö on osa ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmaa.

Ohjelma

15:00 Tervetuloa! Johdatus Saa kuulua -oppaaseen ja työskentelyyn (Maija Faehnle, SYKE, Anni Hapuoja ja Piritta Hannonen, Et May Oy)
15:15 Erätauko-keskustelu: Oivallukset ja inspiraatio osallisuuden edistämisessä
16:45 Yhteenveto ja jatkotoimet
17:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan 27.1. mennessä tästä.

Tilaisuuteen voi osallistua vain paikan päällä. Tule kuitenkin myös mukaan seuraamaan ja kommentoimaan opastyötä Kestävä kaupunki -ohjelman keskustelualustalla Virtuaalikorttelissa! Tunnukset Virtuaalikortteliin voit pyytää täältä. Opasta koskeva keskustelu on Virtuaalikorttelissa ryhmässä Osallisuus ja yhteisöllisyys.

Lisätietoja:
Maija Faehnle