Kuntademokratia-verkoston tapaaminen 20.8.

Uutinen 5.6.2020 klo 13.06

Miten 16 kuntaa ratkaisi paikallisia osallisuuden haasteita saadessaan keväällä 2020 tukea osallisuussparraajilta? Miten tuore julkaisu Saa kuulua! auttaa kuntia osallisuustyössä? Miltä aikuisten kokoamat osallisuuden oivallukset näyttävät nuorten silmin?

Tule mukaan kuulemaan ja jakamaan kokemuksia ja ratkaisuja kunnissa tehtävään osallisuustyöhön 20.8. klo 13.30-16! Äänessä on joukko ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman osallisuussparraukseen osallistuneita kuntia sparraajineen.

Tilaisuudessa julkistetaan Kestävä kaupunki -ohjelman julkaisu “Saa kuulua! Oivalluksia osallisuuteen kaupungeissa ja kunnissa” sekä videot, joilla nuoret tulkitsevat osallisuuden oivalluksia omia näkökulmistaan. Samalla jaetaan palkinto parhaasta nuorten työstä videoprojektissa.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Kuntademokratiaverkosto ja ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 14.8. tästä linkistä.

Tilaisuus järjestetään etänä.

Saa kuulua! -julkaisun luonnosversio on tutustuttavana ja kommentoitavana Kestävä kaupunki -ohjelman Virtuaalikortteli-alustalla 15.6. asti. Voit pyytää tunnukset Virtuaalikortteliin täältä. Luonnos on Virtuaalikorttelin ryhmässä Osallisuus ja yhteisöllisyys, joka toimii laajemminkin osallisuudesta kiinnostuneiden kohtaamispaikkana - tervetuloa mukaan!

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

13.30   Tervetuloa!
    Päivi Kurikka ja Sirkka-Liisa Piipponen, Kuntaliitto

13.35   Kestävä kaupunki -ohjelma ja sosiaalinen kestävyys
    Virve Hokkanen, ympäristöministeriö

13.45   Saa kuulua! -julkaisu ja osallisuussparraus apuna osallisuustyössä -
    mitä vinkkejä kunnat saivat julkaisusta?
    Maija Faehnle, SYKE & kunnat

14.00   Osallisuuden oivallukset nuorten silmin: videoiden julkistus
    Helka Lundell, Fuusio oppijat ry ja Piritta Hannonen, Et May Oy
    Keväällä 2020 joukko nuoria tutustui Saa kuulua! -julkaisun oivalluksiin ja teki niistä kekseliäillä tavoilla omia tulkintojaan, joista on koottu kaksi videota. Videot johdattavat tutustumaan Saa kuulua! -julkaisuun ja inspiroivat osallisuustyötä erityisesti nuorten kanssa.

14.10   Videoprojektin voittajatiimin julkistus, diplomin luovutus ja keskustelu

14.20   Kahvitauko

14.30   Kokemuksia ja oppeja osallisuussparrauksesta
    Anna-Maria Isola, THL & kunnat

15.00   Kokemuksia ja oppeja osallisuussparrauksesta
    Pasi Mäenpää, Helsingin yliopisto & kunnat

15.30   Osallisuussparrauksen opit käyttöön
    Mitä haluaisit kysyä sparraukseen osallistuneilta kunnilta tai sparraajilta? Vaikuta tämän session suunnitteluun kertomalla kysymyksiä ilmoittautumislomakkeella!

15.50   Yhteenveto ja seuraavat tilaisuudet

16.00   Tilaisuus päättyy

Lisätietoja tilaisuudesta:

Päivi Kurikka, Kuntaliitto, puh. +358 50 301 9068, etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi

Sirkka-Liisa Piipponen, Kuntaliitto, puh. +358 50 448 3366, etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi ja

Maija Faehnle, Suomen ympäristökeskus (SYKE), +358 40 754 2857, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi