Keskusteluja kiertotaloudesta lokakuussa

Uutinen 25.9.2020 klo 10.04

Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyön puitteissa järjestetään sarja vuorovaikutteisia virtuaalikeskusteluja vaihtuvista kiertotalouden teemoista. Tarjolla on mahdollisuus oppia toistemme kokemuksista sekä ideoida ja suunnitella yhdessä. Keskustelusarjan seuraavana aiheena on 6.10 klo 14-16.15 tilojen uusiokäyttö.

Miten voidaan edistää rakennusten uusio- ja väliaikaiskäyttöä? Millaisia ratkaisuja voidaan tehdä ja mitä haasteita teemaan liittyy? Entä mitä prosesseja ja yhteistyötä se vaatii? Näihin kysymyksiin tartumme virtuaalisessa keskustelussa! Tilaisuuden pääaiheena on kiertotalouden edistäminen tilojen uusiokäytön keinoin. Teema tunnistettiin tärkeäksi keinoksi edistää kiertotaloutta erityisesti kesän rakentaminen ja kiertotalous -keskustelutilaisuuden aikana!

Tilaisuuden asiantuntijapuheenvuoron kuulemme Hella Hernbergiltä (Aalto-yliopisto). Lisäksi Emmi Kauhanen Espoon kaupungilta kertoo käytännön työstä ja kokemuksista! Tilaisuudessa on varattu runsaasti aikaa yhteiselle keskustelulle ja oppien jakamiselle.

Aika: Tiistai 6.10 klo 14 - 16.15
Paikka: Zoom
(mukaan pääsee selaimen kautta, ei vaadi ohjelman asentamista)

Ohjelmassa:

• Asiantuntija-alustus: Tilojen väliaikaiskäyttö osana kestävää kaupunkikehitystä: tutkimus välittäjätoimijoiden roolista, Hella Hernberg, väitöskirjatutkija, Aalto-yliopisto
  • Case-esimerkki: Tilojen uusio- ja tilapäiskäyttö Espoon Kerassa, Emmi Kauhanen, kehittämispäällikkö, Espoon kaupunki
  • Pienryhmäkeskustelut rakennusten ja tilojen uusio- ja väliaikaiskäytön edistämisestä
  • Yhteistä keskustelua ja oppien jakoa

Tervetuloa mukaan! Tilaisuus on tarkoitettu kuntien kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntijoille sekä aiheen parissa työskenteleville. Toki myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Tilaisuuden vuorovaikutteisen luonteen vuoksi paikkoja on rajoitettu määrä, tilaisuuteen mahtuu noin 20 osallistujaa. Ilmoittaudu mielellään heti ja vastaa samalla ennakkokysymyksiin!

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ!

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 2.10 TAI kun paikat täyttyvät.

Tilaisuus on osana ympäristöministeriön koordinoiman Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyötä. Tilaisuutta fasilitoi kanssamme Kaskas Media.

Mikäli et pääse mukaan tällä kertaa, seuraa Virtuaalikorttelin kiertotalousryhmää, jonne päivitetään tilaisuuden materiaalit ja kuulumiset keskusteluista! (Tunnukset Virtuaalikortteliin voit pyytää Ota yhteyttä -sivulta.)

Kiertotalouskeskusteluissa tulossa myös toinen tilaisuus lokakuussa, 21.10.2020, jonka aiheena on luonto kiertotaloudessa. Lisätietoa tästä tilaisuudesta myöhemmin, pysy kuulolla!

• Tulosta sivu