Lähiluonnosta hyvinvointia ja terveyttä

Uutinen 19.3.2020 klo 11.08

Kestävä kaupunki -ohjelman haastekimpputyössä koostetaan tiivis tietopaketti viherympäristön terveys- ja hyvinvointihyödyistä kaupungeissa. ”Elämänmittainen lähivihreäpolku” on tarkoitettu erityisesti kuntien ja kaupunkien työntekijöille ja päättäjille kestävien kaupunkien kehitystyön tueksi.

Tietopaketti ja esimerkit lähiluonnon lisäämisen keinoista koostetaan SYKEn, Luke:n ja Tapio Oy:n yhteistyössä ja julkaistaan verkossa kesällä 2020. Nyt kartoitetaan julkaisun kohdeyleisön tarpeita kyselyllä ja kerätään kommentteja alustavasta sisältöluonnoksesta. Jaa toiveesi, vinkkaa hyvä esimerkki, kommentoi tai ehdota muutoksia. Tutustu sisältöluonnokseen ja vastaa kyselyyn viimeistään 29.3.2020 osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/227E02A39761F8C5.

Hanke on ympäristöministeriön rahoittama ja osa Kestävä kaupunki –ohjelman haastekimpputyötä. Tietopaketti pyrkii vastaamaan Lähivihreä ja terveys -haasteklinikalla tunnistettuun haasteeseen tutkimustiedon käyttöön ottamisessa. Lähtökohtana on, että tutkittua tietoa viherympäristön terveyshyödyistä on paljon, mutta sen vieminen käytäntöön vaatisi tukea ja käytännön esimerkkejä helposti lähestyttävässä muodossa. Haastekimpputyöhön voi osallistua myös Kestävä kaupunki -ohjelman yhteistyöalustalla Virtuaalikorttelissa, jonne ovat tervetulleita kaikki kestävästä kaupunkikehityksestä kiinnostuneet! ”Elämänmittainen lähivihreäpolku” -tietopaketin sisällöistä keskustellaan Virtuaalikorttelin Lähivihreä ja kaupunkivedet -haastekimppuryhmässä.

Kuvituskuva: Lähiluontoa Vantaan Kartanonkoskella 2008. Kuva: Pirjo Ferin/SYKE
Lähiluontoa Vantaan Kartanonkoskella 2008. Kuva: Pirjo Ferin/SYKE © Kuva: Pirjo Ferin, SYKE

Lisätietoja:
Henna Malinen