Hiedanrantafoorumista innovaatioalusta kaupunginosan suunnitteluun

Uutinen 7.10.2019 klo 11.43

Hiedanranta sijaitsee läntisellä Tampereella Lielahden kupeessa. Vanha tehdasalue muodostaa tulevaisuudessa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen, jossa on koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle.

Hiedanrannassa kukoistavat uudet ideat, kokeilut ja kaupunkikulttuuri. Hiedanrannan innovaatioalustan tarkoitus on synnyttää kestäviä ja älykkäitä tulevaisuuden ratkaisuja helpottamaan asukkaiden arkea. Alusta kokoaa sidosryhmät yhteen ratkomaan systemaattisesti ajankohtaisia kaupunginosan suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä kysymyksiä. Fyysisenä kohtaamispaikkana toimii historialliseen Jukolan puutaloon avattu innovaatio- ja näyttelytila.

Alustan toiminta tulee olemaan yhdistelmä fyysisiä fasilitoituja kohtaamisia ja niiden ulkopuolella tapahtuvaa jatkuvaa virtuaalista vuorovaikutusta. Alustasta tehdään itseohjautuva kokonaisuus, jonka kautta syntyvät innovaatiot ja ratkaisut otetaan osaksi kaupunginosan kehittämistä. Tavoitteena on luoda innovaatiofoorumi, jonka toimintaa voidaan skaalata laajemminkin osaksi kaupunkikehittämisen prosesseja.

Ensimmäiset alustan toimintaan liittyvät kokeiluvaiheen tilaisuudet järjestetään syksyllä 2019. Kokeilu on ympäristöministeriön osarahoittama ja toteutettu osana ympäristöministeriön koordinoimaa Kestävä kaupunki -ohjelmaa.

 

Hankefaktat:

Kokonaisbudjetti: 45 000 €
Ympäristöministeriön avustus: 15 000 €
Toteutusaika: 2.5.-31.12.2019

 

Yhteyshenkilö:

Projektipäällikkö Tiina Sahakari
puh. 044 423 5610
etunimi.sukunimi@tampere.fi
Tampereen kaupunki

 


  • Tulosta sivu